Katalog towarów : Wszystkie kategorie
Wyników:
Swój świeży, oryginalny, korzenny smak zawdzięcza regularnym zabiegom na etapie „leżakowania”, podczas których jego skóra przemywana jest roztworem soli i przypraw. Jeszcze zanim wytłoczona głowa trafi na półki i zacznie dojrzewać, marynuje się ją w cydrze lub białym winie. Appenzeller posiada certyfikat AOP i choć pochodzi z tej samej rodziny co Gruyère i Tête de Moine, wyróżnia się silniejszym aromatem i twardą skórką. Według najstarszych ksiąg historycznych, przez niemal tysiąc lat nie uległa zmianie ani jedna receptura, łącznie z tą, wedle której wytwarzany jest Appenzeller. To właśnie tradycja stanowi jego największą wartość. Pochodzenie: region Appenzell, Szwajcaria.
Swój świeży, oryginalny, korzenny smak zawdzięcza regularnym zabiegom na etapie „leżakowania”, podczas których jego skóra przemywana jest roztworem soli i przypraw. Jeszcze zanim wytłoczona głowa trafi na półki i zacznie dojrzewać, marynuje się ją w cydrze lub białym winie. Appenzeller posiada certyfikat AOP i choć pochodzi z tej samej rodziny co Gruyère i Tête de Moine, wyróżnia się silniejszym aromatem i twardą skórką. Według najstarszych ksiąg historycznych, przez niemal tysiąc lat nie uległa zmianie ani jedna receptura, łącznie z tą, wedle której wytwarzany jest Appenzeller. To właśnie tradycja stanowi jego największą wartość. Pochodzenie: region Appenzell, Szwajcaria.
Ser dla Króla...i to dosłownie! Ten specjalnie wyselekcjonowany ser został opracowany przez mistrzów serowarskich, aby uhonorować nominację na dostawcę na Dwór Królewski Holandii. Takie wyróżnienie przyznawane jest tylko wyjątkowym firmom, które mają wielkie znaczenie w regionie oraz cieszą się dużym szacunkiem obywateli Holandii. Posiada chronioną nazwę pochodzenia: Noodr-Hollandse Gouda.
Ser dla Króla...i to dosłownie! Ten specjalnie wyselekcjonowany ser został opracowany przez mistrzów serowarskich, aby uhonorować nominację na dostawcę na Dwór Królewski Holandii. Takie wyróżnienie przyznawane jest tylko wyjątkowym firmom, które mają wielkie znaczenie w regionie oraz cieszą się dużym szacunkiem obywateli Holandii. Posiada chronioną nazwę pochodzenia: Noodr-Hollandse Gouda.
Beemster X-O pomimo tego, że dojrzewa ponad 2 lata (26 miesięcy), zachowuje kremowy posmak w ustach. W jego strukturze znajdziemy też chrupiące, apetyczne kryształki, które zaskakują podniebienie i są pożądane przez wielu miłośników sera. Zaskakuje swoim bogatym wnętrzem, od posmaku toffi, aż do nut whiskey czy brandy. Ten ser był wielokrotnie nagradzany, był m.in. najlepszym serem świata w 2010 i 2013 roku. Posiada chronioną nazwę pochodzenia Noord-Hollandse Gouda.
Beemster X-O pomimo tego, że dojrzewa ponad 2 lata (26 miesięcy), zachowuje kremowy posmak w ustach. W jego strukturze znajdziemy też chrupiące, apetyczne kryształki, które zaskakują podniebienie i są pożądane przez wielu miłośników sera. Zaskakuje swoim bogatym wnętrzem, od posmaku toffi, aż do nut whiskey czy brandy. Ten ser był wielokrotnie nagradzany, był m.in. najlepszym serem świata w 2010 i 2013 roku. Posiada chronioną nazwę pochodzenia Noord-Hollandse Gouda.
Bleu d’Auvergne pochodzi z południowo-wschodniej Francji, Owernii. Jest najbliższym pokrewnym Roqueforta, ale znacznie młodszym. W swojej kategorii uchodzi za średnio intensywny w smaku i maślany w konsystencji. Nazwa może być dosłownie przetłumaczona jako «Błękitny z Owernii» i jest związana z Masywem Centralnym we Francji. Idealny dla tych, którzy cenią sobie subtelność smaku i delikatność. Posiada chronioną nazwę pochodzenia (ChNP).
Bleu d’Auvergne pochodzi z południowo-wschodniej Francji, Owernii. Jest najbliższym pokrewnym Roqueforta, ale znacznie młodszym. W swojej kategorii uchodzi za średnio intensywny w smaku i maślany w konsystencji. Nazwa może być dosłownie przetłumaczona jako «Błękitny z Owernii» i jest związana z Masywem Centralnym we Francji. Idealny dla tych, którzy cenią sobie subtelność smaku i delikatność. Posiada chronioną nazwę pochodzenia (ChNP).
Nietuzinkowy, absolutnie doskonały, kruchy ser z dodatkiem jabłek i cynamonu. Pochodzi z linii serów produkowanych przez wyjątkową serowarnię. Większość procesów przy jego wytwarzaniu odbywa się wyłącznie za sprawą pracy rąk ludzkich. Pracownicy własnymi siłami oddzielają i tną skrzepy, a także, w dalszych etapach, ugniatają i wyciskają serwatkę, dzięki czemu konsystencja wyrobów nie jest zbita, lecz krucha i łamliwa.
Nietuzinkowy, absolutnie doskonały, kruchy ser z dodatkiem jabłek i cynamonu. Pochodzi z linii serów produkowanych przez wyjątkową serowarnię. Większość procesów przy jego wytwarzaniu odbywa się wyłącznie za sprawą pracy rąk ludzkich. Pracownicy własnymi siłami oddzielają i tną skrzepy, a także, w dalszych etapach, ugniatają i wyciskają serwatkę, dzięki czemu konsystencja wyrobów nie jest zbita, lecz krucha i łamliwa.
Król serów i ser królów. Jedyny w swoim rodzaju. Jeden z najstarszych i najpopularniejszych na świecie. Najpierw rozkochał w sobie paryskich dworzan, później całą Francję. W XIX wieku zakochał się w nim cały świat. Po rewolucji francuskiej Brie został przez Francuzów uznany za produkt narodowy na równi z bagietkami.
Król serów i ser królów. Jedyny w swoim rodzaju. Jeden z najstarszych i najpopularniejszych na świecie. Najpierw rozkochał w sobie paryskich dworzan, później całą Francję. W XIX wieku zakochał się w nim cały świat. Po rewolucji francuskiej Brie został przez Francuzów uznany za produkt narodowy na równi z bagietkami.
Bunkerkaas – ser z bunkra – wyrazisty i niesamowicie pyszny dojrzały ser z koziego mleka. Swój okres dojrzewania spędza w podziemnych bunkrach, które w 1940 roku były wykorzystywane do przechowywania amunicji w regionie Twente w Holandii Północnej. W związku z tym, że dojrzewanie przebiega w stabilnej, niskiej temperaturze i dużej wilgoci, proces ten zachodzi wolno i równomiernie, a ser zyskuje delikatnie pikantny oraz śmietankowy smak.
Bunkerkaas – ser z bunkra – wyrazisty i niesamowicie pyszny dojrzały ser z koziego mleka. Swój okres dojrzewania spędza w podziemnych bunkrach, które w 1940 roku były wykorzystywane do przechowywania amunicji w regionie Twente w Holandii Północnej. W związku z tym, że dojrzewanie przebiega w stabilnej, niskiej temperaturze i dużej wilgoci, proces ten zachodzi wolno i równomiernie, a ser zyskuje delikatnie pikantny oraz śmietankowy smak.
Bunkerkaas – tak go nazywają w języku niderlandzkim – wyrazisty i niesamowicie pyszny dojrzały ser z krowiego mleka. Swój okres dojrzewania spędza w podziemnych bunkrach, które w 1940 roku były wykorzystywane do przechowywania amunicji w regionie Twente w Holandii Północnej. W związku z tym, że dojrzewanie przebiega w stabilnej, niskiej temperaturze i dużej wilgoci, proces ten zachodzi wolno i równomiernie. Dzięki temu ser zyskuje delikatnie pikantny, śmietankowy smak z orzechowo-grzybowym odcieniem.
Bunkerkaas – tak go nazywają w języku niderlandzkim – wyrazisty i niesamowicie pyszny dojrzały ser z krowiego mleka. Swój okres dojrzewania spędza w podziemnych bunkrach, które w 1940 roku były wykorzystywane do przechowywania amunicji w regionie Twente w Holandii Północnej. W związku z tym, że dojrzewanie przebiega w stabilnej, niskiej temperaturze i dużej wilgoci, proces ten zachodzi wolno i równomiernie. Dzięki temu ser zyskuje delikatnie pikantny, śmietankowy smak z orzechowo-grzybowym odcieniem.
Kto nigdy nie skosztował królewskiego Camemberta, ten nie wie, co to kunszt francuskiego serowarstwa. Jego orzechowo-grzybowy posmak, intensywny zapach i rozpływająca się w ustach konsystencja sprawiają, że ser ten zachwyci każdego miłośnika wykwintnej kuchni.
Kto nigdy nie skosztował królewskiego Camemberta, ten nie wie, co to kunszt francuskiego serowarstwa. Jego orzechowo-grzybowy posmak, intensywny zapach i rozpływająca się w ustach konsystencja sprawiają, że ser ten zachwyci każdego miłośnika wykwintnej kuchni.
Ser Cheddar — ser №1 w Wielkiej Brytanii, ulubiony ser królowej angielskiej. Swoją nazwę otrzymał od miejsca, z którego pochodzi, a mianowicie, od wsi Cheddar w hrabstwie Somerset. Jeszcze zanim otrzymał swoją oficjalną, światową nazwę, dojrzewał w jaskiniach, w okolicznych wąwozach. Warunki, które panowały wewnątrz, były wprost idealne dla naturalnego, dojrzewającego sera. W 2019 roku został nagrodzony złotą nagrodą w konkursie British Cheese Awards i International Cheese Awards.
Ser Cheddar — ser №1 w Wielkiej Brytanii, ulubiony ser królowej angielskiej. Swoją nazwę otrzymał od miejsca, z którego pochodzi, a mianowicie, od wsi Cheddar w hrabstwie Somerset. Jeszcze zanim otrzymał swoją oficjalną, światową nazwę, dojrzewał w jaskiniach, w okolicznych wąwozach. Warunki, które panowały wewnątrz, były wprost idealne dla naturalnego, dojrzewającego sera. W 2019 roku został nagrodzony złotą nagrodą w konkursie British Cheese Awards i International Cheese Awards.
Miska L dla sera Parmigiano Reggiano z łyżeczką — stworzona dla zabezpieczenia twojego startego sera! Przechowuj Parmigiano Reggiano w tej fantazyjnej serowej misce z pokrywką. Użyj łyżki, aby dodać odrobinę magii do potrawy. Buon appetito!
Miska L dla sera Parmigiano Reggiano z łyżeczką — stworzona dla zabezpieczenia twojego startego sera! Przechowuj Parmigiano Reggiano w tej fantazyjnej serowej misce z pokrywką. Użyj łyżki, aby dodać odrobinę magii do potrawy. Buon appetito!
Twórz dekoracyjne wiórki z sera i czekolady za pomocą tej maszynki z drewna bukowego. Przezroczysta pokrywka sprawia, że ser jest świeży i aromatyczny przez długi czas. Pięć kołków zapewnia, że ser Tête de Moine dobrze trzyma się na swoim miejscu.
Twórz dekoracyjne wiórki z sera i czekolady za pomocą tej maszynki z drewna bukowego. Przezroczysta pokrywka sprawia, że ser jest świeży i aromatyczny przez długi czas. Pięć kołków zapewnia, że ser Tête de Moine dobrze trzyma się na swoim miejscu.
ul. Targ Sienny 7, 80-806
Gdańsk
ul. Przemysłowa 2, 66-400
Gorzów Wielkopolski
ul. Drewnowska 58, 91- 002
Łódź
ul. Pleszewska 1, 61-136
Poznań
ul. Piłsudskiego 44, 35-001
Lokal 044
Rzeszów
ul. Koszykowa 63, 00-677
Poziom -1
Warszawa
ul. Powsińska 31, 02-903
Warszawa
ul. Legnicka 58, 54-204
Wrocław
Ulica Tytusa Chałubińskiego 9/2
Warszawa 02-004
REGON: 368697409
NIP: 7010764369
KRS: 0000703404
Ver.2.0.2
© 2024 Kraina Serów Sp z.o.o. All rights reserved
Icons by Icons8
Serwis wykorzystuje pliki cookies m.in. w celu poprawienia jej dostępności, personalizacji,
obsługi kont użytkowników czy aby zbierać dane, dotyczące ruchu na stronie. Każdy może sam decydować
o tym czy dopuszcza pliki cookies, ustawiając odpowiednio swoją przeglądarkę.
Więcej
informacji znajdziesz w Polityce Prywatności i Regulaminie.
Właściciel serwisu gromadzi i przetwarza dane o użytkownikach (w tym dane osobowe) w celu realizacji usług za pośrednictwem serwisu. Dane są przetwarzane zgodnie z prawem i z zachowaniem zasad bezpieczeństwa. Przetwarzanie części danych może być powierzone innym partnerom.