Katalog towarów : Wszystkie kategorie
Wyników:
Król serów i ser królów. Jedyny w swoim rodzaju. Jeden z najstarszych i najpopularniejszych na świecie. Najpierw rozkochał w sobie paryskich dworzan, później całą Francję. W XIX wieku zakochał się w nim cały świat. Po rewolucji francuskiej Brie został przez Francuzów uznany za produkt narodowy na równi z bagietkami.
Król serów i ser królów. Jedyny w swoim rodzaju. Jeden z najstarszych i najpopularniejszych na świecie. Najpierw rozkochał w sobie paryskich dworzan, później całą Francję. W XIX wieku zakochał się w nim cały świat. Po rewolucji francuskiej Brie został przez Francuzów uznany za produkt narodowy na równi z bagietkami.
Od ostatnich trzech stuleci Anglicy nazywają go „królem serów pleśniowych”. Nawet jeżeli jego geneza nie jest tak stara, jak u innych serów niebieskich, wyśmienity Stilton pozostaje jednym z najbardziej popularnych (a nawet jednym z czterech najbardziej znanych) serów na świecie. Jego dojrzałość nie jest oceniana poprzez ilość zawartej w nim pleśni, a na podstawie konsystencji. Ser ten jest bogaty w minerały, dlatego jest wyrazisty i odzwierciedla charakter regionu. Posiada chronioną nazwę pochodzenia (ChNP).
Od ostatnich trzech stuleci Anglicy nazywają go „królem serów pleśniowych”. Nawet jeżeli jego geneza nie jest tak stara, jak u innych serów niebieskich, wyśmienity Stilton pozostaje jednym z najbardziej popularnych (a nawet jednym z czterech najbardziej znanych) serów na świecie. Jego dojrzałość nie jest oceniana poprzez ilość zawartej w nim pleśni, a na podstawie konsystencji. Ser ten jest bogaty w minerały, dlatego jest wyrazisty i odzwierciedla charakter regionu. Posiada chronioną nazwę pochodzenia (ChNP).
Nietuzinkowy, absolutnie doskonały, kruchy ser z dodatkiem jabłek i cynamonu. Pochodzi z linii serów produkowanych przez wyjątkową serowarnię. Większość procesów przy jego wytwarzaniu odbywa się wyłącznie za sprawą pracy rąk ludzkich. Pracownicy własnymi siłami oddzielają i tną skrzepy, a także, w dalszych etapach, ugniatają i wyciskają serwatkę, dzięki czemu konsystencja wyrobów nie jest zbita, lecz krucha i łamliwa.
Nietuzinkowy, absolutnie doskonały, kruchy ser z dodatkiem jabłek i cynamonu. Pochodzi z linii serów produkowanych przez wyjątkową serowarnię. Większość procesów przy jego wytwarzaniu odbywa się wyłącznie za sprawą pracy rąk ludzkich. Pracownicy własnymi siłami oddzielają i tną skrzepy, a także, w dalszych etapach, ugniatają i wyciskają serwatkę, dzięki czemu konsystencja wyrobów nie jest zbita, lecz krucha i łamliwa.
Kruchy i słodziutki wensleydale z żurawiną od razu przywołuje wspomnienia z dzieciństwa — babcinego sernika.
Kruchy i słodziutki wensleydale z żurawiną od razu przywołuje wspomnienia z dzieciństwa — babcinego sernika.
Czysty smak – tak właśnie tę nazwę tłumaczy się z języka włoskiego. W ten sposób Holendrzy starali się uzyskać aprobatę wielbicieli serów poza Królestwem Niderlandów. Holandia jest krajem nr. 1 na świecie w produkcji twardych serów i tu właśnie producenci postanowili stworzyć swój legendarny ser — odpowiedź na włoski parmezan.
Czysty smak – tak właśnie tę nazwę tłumaczy się z języka włoskiego. W ten sposób Holendrzy starali się uzyskać aprobatę wielbicieli serów poza Królestwem Niderlandów. Holandia jest krajem nr. 1 na świecie w produkcji twardych serów i tu właśnie producenci postanowili stworzyć swój legendarny ser — odpowiedź na włoski parmezan.
Czysty smak – tak właśnie tę nazwę tłumaczy się z języka włoskiego. W ten sposób Holendrzy starali się uzyskać aprobatę wielbicieli serów poza Królestwem Niderlandów. Holandia jest krajem nr. 1 na świecie w produkcji twardych serów i tu właśnie producenci postanowili stworzyć swój legendarny ser — odpowiedź na włoski parmezan.
Czysty smak – tak właśnie tę nazwę tłumaczy się z języka włoskiego. W ten sposób Holendrzy starali się uzyskać aprobatę wielbicieli serów poza Królestwem Niderlandów. Holandia jest krajem nr. 1 na świecie w produkcji twardych serów i tu właśnie producenci postanowili stworzyć swój legendarny ser — odpowiedź na włoski parmezan.
Ciekawostką jest fakt, że pierwowzory holenderskich serów z pesto powstały jeszcze w średniowieczu, w szwajcarskich Alpach. Później zaczęto produkować je także we Włoszech, czym wzbudzało zachwyt turystów w lokalnych kawiarniach i garmażeriach. Dopiero w XXI wieku zagościły jako stali goście na świątecznych stołach Holandii.
Ciekawostką jest fakt, że pierwowzory holenderskich serów z pesto powstały jeszcze w średniowieczu, w szwajcarskich Alpach. Później zaczęto produkować je także we Włoszech, czym wzbudzało zachwyt turystów w lokalnych kawiarniach i garmażeriach. Dopiero w XXI wieku zagościły jako stali goście na świątecznych stołach Holandii.
Ciekawostką jest fakt, że pierwowzory holenderskich serów z pesto powstały jeszcze w średniowieczu, w szwajcarskich Alpach. Później zaczęto produkować je także we Włoszech, czym wzbudzało zachwyt turystów w lokalnych kawiarniach i garmażeriach. Dopiero w XXI wieku zagościły jako stali goście na świątecznych stołach Holandii.
Ciekawostką jest fakt, że pierwowzory holenderskich serów z pesto powstały jeszcze w średniowieczu, w szwajcarskich Alpach. Później zaczęto produkować je także we Włoszech, czym wzbudzało zachwyt turystów w lokalnych kawiarniach i garmażeriach. Dopiero w XXI wieku zagościły jako stali goście na świątecznych stołach Holandii.
Miękki ser o kremowej konsystencji i aksamitnym smaku, zabarwiony subtelnie głównym składnikiem.
Miękki ser o kremowej konsystencji i aksamitnym smaku, zabarwiony subtelnie głównym składnikiem.
Ten wspaniały ser dostał swoją nazwę na cześć słynnego holenderskiego malarza Rembrandta van Rijna. Swój bogaty i głęboki smak zyskuje dzięki rocznemu okresowi dojrzewania. W konsystencji jest półtwardy z pierwszymi oznakami krystalizacji, pomimo tego doskonale się topi. Posiada chronione oznaczenie geograficzne — Gouda Holland.
Ten wspaniały ser dostał swoją nazwę na cześć słynnego holenderskiego malarza Rembrandta van Rijna. Swój bogaty i głęboki smak zyskuje dzięki rocznemu okresowi dojrzewania. W konsystencji jest półtwardy z pierwszymi oznakami krystalizacji, pomimo tego doskonale się topi. Posiada chronione oznaczenie geograficzne — Gouda Holland.
Ser Cheddar — ser №1 w Wielkiej Brytanii, ulubiony ser królowej angielskiej. Swoją nazwę otrzymał od miejsca, z którego pochodzi, a mianowicie, od wsi Cheddar w hrabstwie Somerset. Jeszcze zanim otrzymał swoją oficjalną, światową nazwę, dojrzewał w jaskiniach, w okolicznych wąwozach. Warunki, które panowały wewnątrz, były wprost idealne dla naturalnego, dojrzewającego sera. W 2019 roku został nagrodzony złotą nagrodą w konkursie British Cheese Awards i International Cheese Awards.
Ser Cheddar — ser №1 w Wielkiej Brytanii, ulubiony ser królowej angielskiej. Swoją nazwę otrzymał od miejsca, z którego pochodzi, a mianowicie, od wsi Cheddar w hrabstwie Somerset. Jeszcze zanim otrzymał swoją oficjalną, światową nazwę, dojrzewał w jaskiniach, w okolicznych wąwozach. Warunki, które panowały wewnątrz, były wprost idealne dla naturalnego, dojrzewającego sera. W 2019 roku został nagrodzony złotą nagrodą w konkursie British Cheese Awards i International Cheese Awards.
Bunkerkaas – tak go nazywają w języku niderlandzkim – wyrazisty i niesamowicie pyszny dojrzały ser z krowiego mleka. Swój okres dojrzewania spędza w podziemnych bunkrach, które w 1940 roku były wykorzystywane do przechowywania amunicji w regionie Twente w Holandii Północnej. W związku z tym, że dojrzewanie przebiega w stabilnej, niskiej temperaturze i dużej wilgoci, proces ten zachodzi wolno i równomiernie. Dzięki temu ser zyskuje delikatnie pikantny, śmietankowy smak z orzechowo-grzybowym odcieniem.
Bunkerkaas – tak go nazywają w języku niderlandzkim – wyrazisty i niesamowicie pyszny dojrzały ser z krowiego mleka. Swój okres dojrzewania spędza w podziemnych bunkrach, które w 1940 roku były wykorzystywane do przechowywania amunicji w regionie Twente w Holandii Północnej. W związku z tym, że dojrzewanie przebiega w stabilnej, niskiej temperaturze i dużej wilgoci, proces ten zachodzi wolno i równomiernie. Dzięki temu ser zyskuje delikatnie pikantny, śmietankowy smak z orzechowo-grzybowym odcieniem.
ul. Targ Sienny 7, 80-806
Gdańsk
ul. Przemysłowa 2, 66-400
Gorzów Wielkopolski
ul. Drewnowska 58, 91- 002
Łódź
ul. Pleszewska 1, 61-136
Poznań
ul. Piłsudskiego 44, 35-001
Lokal 044
Rzeszów
ul. Koszykowa 63, 00-677
Poziom -1
Warszawa
ul. Powsińska 31, 02-903
Warszawa
ul. Legnicka 58, 54-204
Wrocław
Ulica Tytusa Chałubińskiego 9/2
Warszawa 02-004
REGON: 368697409
NIP: 7010764369
KRS: 0000703404
Ver.2.0.2
© 2024 Kraina Serów Sp z.o.o. All rights reserved
Icons by Icons8
Serwis wykorzystuje pliki cookies m.in. w celu poprawienia jej dostępności, personalizacji,
obsługi kont użytkowników czy aby zbierać dane, dotyczące ruchu na stronie. Każdy może sam decydować
o tym czy dopuszcza pliki cookies, ustawiając odpowiednio swoją przeglądarkę.
Więcej
informacji znajdziesz w Polityce Prywatności i Regulaminie.
Właściciel serwisu gromadzi i przetwarza dane o użytkownikach (w tym dane osobowe) w celu realizacji usług za pośrednictwem serwisu. Dane są przetwarzane zgodnie z prawem i z zachowaniem zasad bezpieczeństwa. Przetwarzanie części danych może być powierzone innym partnerom.