Filtry :
Wyników:
Ekskluzywna linia Pecorino z dodatkiem czarnej trufli. Łagodniejszy niż jego starszy brat, Romano, bardziej mleczny, słodki, przełamywany intensywnym czosnkowo-grzybowym akcentem trufli. Produkowany w małych, elegancko oznaczonych głowach z charakterystyczną skórką i kremową masą, w której wyraźnie odznaczają się truflowe żyłki.
Ekskluzywna linia Pecorino z dodatkiem czarnej trufli. Łagodniejszy niż jego starszy brat, Romano, bardziej mleczny, słodki, przełamywany intensywnym czosnkowo-grzybowym akcentem trufli. Produkowany w małych, elegancko oznaczonych głowach z charakterystyczną skórką i kremową masą, w której wyraźnie odznaczają się truflowe żyłki.
Wyjątkowy ze względu na swoje pochodzenie – tajemniczy termin „mleko młodych owiec” oznacza takie, które zostało wzięte z pierwszego udoju w życiu zwierzęcia – młodej owcy, która niedawno wypuściła na świat swojego pierwszego potomka. Im wcześniejszy wydój, tym delikatniejszy będzie smak mleka oraz powstałego z niego wyrobu. Nasz holenderski ser z mleka młodych owiec jest niemalże białego koloru, ma lekką, maślaną konsystencję, a jego smak jest słodszy i bardziej kremowy w porównaniu do innych owczych serów.
Wyjątkowy ze względu na swoje pochodzenie – tajemniczy termin „mleko młodych owiec” oznacza takie, które zostało wzięte z pierwszego udoju w życiu zwierzęcia – młodej owcy, która niedawno wypuściła na świat swojego pierwszego potomka. Im wcześniejszy wydój, tym delikatniejszy będzie smak mleka oraz powstałego z niego wyrobu. Nasz holenderski ser z mleka młodych owiec jest niemalże białego koloru, ma lekką, maślaną konsystencję, a jego smak jest słodszy i bardziej kremowy w porównaniu do innych owczych serów.
Jeden z najpopularniejszych serów hiszpańskich z mleka owczego w wariancie o dojrzałości 12 miesięcy. Posiada chronioną nazwę pochodzenia Queso Manchego (ChNP).
Jeden z najpopularniejszych serów hiszpańskich z mleka owczego w wariancie o dojrzałości 12 miesięcy. Posiada chronioną nazwę pochodzenia Queso Manchego (ChNP).
Powstaje z mleka owiec rasy Manchega w Kastylii La Manche. Najbardziej znany ze wszystkich hiszpańskich serów. Posiada chronioną nazwę pchodzenia Queso Manchego (ChNP).
Powstaje z mleka owiec rasy Manchega w Kastylii La Manche. Najbardziej znany ze wszystkich hiszpańskich serów. Posiada chronioną nazwę pchodzenia Queso Manchego (ChNP).
Powstaje z mleka owiec rasy Manchega, w jednym tylko miejscu na świecie — W Kastylii La Manche. Najbardziej znany ze wszystkich hiszpańskich serów, a ponadto – jeden z najstarszych, nazywany nawet „starożytnym”. Na nawoskowanej skórce, czasem przecieranej oliwą, wyraźnie widać charakterystyczny wzór, gdyż zgodnie z tradycją sery te dojrzewały w prowizorycznych koszach ze zbóż i trawy. Posiada chronioną nazwę pchodzenia Queso Manchego (ChNP).
Powstaje z mleka owiec rasy Manchega, w jednym tylko miejscu na świecie — W Kastylii La Manche. Najbardziej znany ze wszystkich hiszpańskich serów, a ponadto – jeden z najstarszych, nazywany nawet „starożytnym”. Na nawoskowanej skórce, czasem przecieranej oliwą, wyraźnie widać charakterystyczny wzór, gdyż zgodnie z tradycją sery te dojrzewały w prowizorycznych koszach ze zbóż i trawy. Posiada chronioną nazwę pchodzenia Queso Manchego (ChNP).
Słynny ser z owczego mleka pojawił się około dwóch tysięcy lat temu. Od tamtej pory serowarzy nadal zostawiają swoje sery na dojrzewanie w głębokich, wapiennych jaskiniach. Tak, jak przed laty, kiedy zupełnie przypadkiem młody pasterz wynalazł pierwotny przepis na Roqueforta. Był to pierwszy spośród pleśniowych serów, który otrzymał status AOC w 1926 roku.
Słynny ser z owczego mleka pojawił się około dwóch tysięcy lat temu. Od tamtej pory serowarzy nadal zostawiają swoje sery na dojrzewanie w głębokich, wapiennych jaskiniach. Tak, jak przed laty, kiedy zupełnie przypadkiem młody pasterz wynalazł pierwotny przepis na Roqueforta. Był to pierwszy spośród pleśniowych serów, który otrzymał status AOC w 1926 roku.
Kruchy i twardy, o intensywnym aromacie świeżego rozmarynu — taki własnie jest nasz hiszpański ser owczy, dojrzewający w tej przyprawie dopóki całkowicie nie nasyci się jej subtelnym charakterem. To właśnie dzięki temu tak ciężko mu się oprzeć.
Kruchy i twardy, o intensywnym aromacie świeżego rozmarynu — taki własnie jest nasz hiszpański ser owczy, dojrzewający w tej przyprawie dopóki całkowicie nie nasyci się jej subtelnym charakterem. To właśnie dzięki temu tak ciężko mu się oprzeć.
Włoski ser z owczego mleka, pochodzący ze słynnej linii Pecorino – nazywanych najstarszymi serami w Europie. Jego nazwa jest chroniona certyfikatem DOP i oznacza owczy ser z Rzymu – gdyż właśnie na obrzeżach tego miasta zapoczątkowano jego produkcję. Nie sposób nie wspomnieć o jego intensywnym, ostrym smaku, w którym dominuje mineralna, niemal metaliczna słoność z lekkim kwaskiem. Dopiero po chwili czuć przypływ mlecznej kremowości, a całość pozostawia po sobie długi, intensywny posmak.
Włoski ser z owczego mleka, pochodzący ze słynnej linii Pecorino – nazywanych najstarszymi serami w Europie. Jego nazwa jest chroniona certyfikatem DOP i oznacza owczy ser z Rzymu – gdyż właśnie na obrzeżach tego miasta zapoczątkowano jego produkcję. Nie sposób nie wspomnieć o jego intensywnym, ostrym smaku, w którym dominuje mineralna, niemal metaliczna słoność z lekkim kwaskiem. Dopiero po chwili czuć przypływ mlecznej kremowości, a całość pozostawia po sobie długi, intensywny posmak.
ul. Targ Sienny 7, 80-806
Gdańsk
ul. Przemysłowa 2, 66-400
Gorzów Wielkopolski
ul. Drewnowska 58, 91- 002
Łódź
ul. Pleszewska 1, 61-136
Poznań
ul. Piłsudskiego 44, 35-001
Lokal 044
Rzeszów
ul. Koszykowa 63, 00-677
Poziom -1
Warszawa
ul. Powsińska 31, 02-903
Warszawa
ul. Legnicka 58, 54-204
Wrocław
Ulica Tytusa Chałubińskiego 9/2
Warszawa 02-004
REGON: 368697409
NIP: 7010764369
KRS: 0000703404
Ver.2.0.2
© 2024 Kraina Serów Sp z.o.o. All rights reserved
Icons by Icons8
Serwis wykorzystuje pliki cookies m.in. w celu poprawienia jej dostępności, personalizacji,
obsługi kont użytkowników czy aby zbierać dane, dotyczące ruchu na stronie. Każdy może sam decydować
o tym czy dopuszcza pliki cookies, ustawiając odpowiednio swoją przeglądarkę.
Więcej
informacji znajdziesz w Polityce Prywatności i Regulaminie.
Właściciel serwisu gromadzi i przetwarza dane o użytkownikach (w tym dane osobowe) w celu realizacji usług za pośrednictwem serwisu. Dane są przetwarzane zgodnie z prawem i z zachowaniem zasad bezpieczeństwa. Przetwarzanie części danych może być powierzone innym partnerom.